Hvordan legge inn tur?

Her kommer en innføring til hvordan du legger inn turer på Lommekjent.no fra GPS spor. Ideelt sett skulle disse trinnene vært noe lettere å gjennomføre, dette jobber vi med å løse slik at arbeidsflyten blir bedre (husk vi er i BETA). I mellomtiden er ikke dette så ille som det kan se ut fra denne gjennomgangen. Trykk på bildene om du ønsker å se stort format. Se i bunn av denne posten for tips når du ikke har GPS spor.

Først må du logge inn på tjenesten da ender du opp i din egen profil. Etter du har logget deg inn går du til «Lag tur» og ‘Fra GPS’ dersom du ønsker å laste opp et GPS spor du har fra før.

 

Du kan laste opp flere GPS spor samtidig, men ikke flere enn 25. Finn gpx filen
(eventuelt annet filformat du måtte ha) og huk av for «split runder i separate aktiviteter» for å unngå rot dersom du har flere spor i den samme filen. Når du trykker på lagre vil filen lagres på din profil. Det kan ta fra ett minutt til flere dersom du har mange spor som skal lagres.

Oppdater profilen din og du vil finne turene under din profil. Trykk på «rediger» for å komme til redigering av turen.

Når du trykker på rediger kommer du til denne siden. Den viser hele ruten din. Det første du som regel bør gjøre her er å sette in interessepunkter (Point of interest, POI) som for eksempel parkeringsplasser, utsiktspunkt, rasteplasser, hytter med mer. For å gjøre det trykker du på ‘Legg til interessepunkt (POI)’ i høyre kolonne. Deretter trykker du kartet der du ønsker POIen skal ligge. Dersom du har registrert poier underveis på turen kan du redigere disse her slik at de får riktig ikon (rasteplass, parkering osv.) Det er også mulig å legge til bilder og mer tekst for å forklare noe eller dersom det er en historie knyttet til POIen. Om du trykker på knappen ‘Vis interessepunkter (POI) vil andres POIer vises i kartet og du kan knytte disse opp til din rute.

 

Når du er ferdig med POIene trykker du på ‘Lagre tur‘ da får kan du legge inn:

  1. Turnavn
  2. Turbeskrivelse
  3. URL til ytterligere informasjon om turen f.eks wikipedia eller andre nettsider.
  4. Turtype
  5. Underlag og merket/umerket sti.
  6. Du legger til bilder (OBS! vent til bildene er ferdig opplastet før du går videre)
  7. Deretter trykker du på ‘oppdater tur’.

 

Da får du opp en dialogboks som sier ‘turen dine er lagret’, der trykker du på ‘Se din tur her’.

Da kommer du inn på den ferdige turen og du kan se om alt er slik du ønsker det skal være.

 

Dersom du ønsker å legge inn tur uten GPS spor trykker du helt i starten «Lag tur», ‘uten kart’. Da kan du tegne ruten enten for frihånd om du velger ‘Rett linje / Off-road’ i menyen til høyre. Om du vil at programmet skal følge stier og veier velger du ‘Følg stier/vei’. Det er mulig å veksle mellom disse to. Utenom dette er flyten lik nedover når du skal jobbe med POIer og turbeskrivelsen.

Lykke til! Vi tar gjerne i mot tilbakemeldinger i kommentarfeltet om det er ting du ikke får til eller du tenker kunne vært gjort på en annen måte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s