Bruk Lommekjent.no når du skriver turblogg

Her er en veiledning til hvordan du kan bruke Lommekjent.no i kombinasjon med en turomtale på bloggen din ved hjelp av en <iframe>. Lommekjent.no gir mulighet for å kopiere lenke til så kalte iframes som gjør at du kan vise dynamisk innhold på andre nettsider direkte fra Lommekjent.no i stede for bare et statisk bilde av kartet eller ruten. I utgangspunktet støtter ikke wordpress iframes. Om du har ditt eget domene og kan legge til utvidelser finnes en enkel utvidelse som gjør at du kan bruke iframes. Utvidelsen finner du her. For alle andre som kjører wordpress fra wordpress.com kommer løsningen under for å jobbe rundt begrensningen i wordpress. Den er langt fra perfekt og vi jobber for å få til en bedre implementasjon med wordpress. Men enn så lenge..

Det anbefales å lese igjennom hele veiledningen før du begynner. Veiledningen bygger på en noe mer omfattende veiledning fra Shonjog.

Punkt A
Det første du gjør er å finne URL til turen du skriver om.

http://www.lommekjent.no/turer/509778

Punkt B
Deretter legger du til ‘/innebygd’ på slutten av URL slik at den blir seende slik ut:

http://www.lommekjent.no/turer/509778/innebygd

Punkt C
Nå er du klar for neste trinn. Gå til Tagul.com. Her må du opprette konto. Du kan bruke en allerede eksisterende OpenID konto fra f.eks Google, facebook eller twitter.

Når du har gjort det trykker du på «create new cloud». Da får du et skjermbilde som ser slik ut:


Punkt 1 Det du skriver her vil være det første som vises på bloggen din. Bruk et enkelt ord som kart.

Punkt 2 Her skal du lime inn koden fra punkt B

Punkt 3 Lagre

Punkt 4 Trykk på «Grab and share» og deretter «send link to friend»

Punkt 5
Nå kan du enten kopiere hele url’en til en teksteditor eller bare kopiere alt som står etter id= i den url’en du ser. Jeg kopierer da følgende:

55471@1&name=Lommekjent%20kart%20howto

Punkt 6
Nå kommer vi endelig til den koden du skal bruke på bloggen din. Men det krever at du holder tungen rett i munnen litt til. Kopier følgende kode fra textsnip (bruk lenken for å hente koden ikke kopier herfra, så unngår du feil!) Den koden ser omtrent slik ut:

gigya src=»http://cdn.tagul.com/cloud.swf&raquo; type=»application/x-shockwave-flash» allowscriptaccess=»always» width=»650» height=»650» flashvars= «id=55471@1&name=Lommekjent%20kart%20howto«

Width bestemmer hvor mange pixler vinduet skal ha i bloggen din. Her på bloggen passer det godt med 650px i bredden. Height bestemmer høyden, her er den satt til 500px. Dette må du nesten prøve deg frem med selv da det avhenger av layout på din blogg. Merk at det ikke er mulig å bruke 100% som width slik man kan ellers i iframes. etter id= setter du inn den koden du fikk fra Tagul i punkt 5.
Merk deg » før id= og etter koden du fikk her markert i oransje.

Punkt 7
Nå kopierer du hele den koden du har til bloggen din, der hvor du ønsker kartet skal være. Da blir det som under her. Du må klikke en gang på ordet kart før kartet kommer frem, og foruten at dette er en noe møysommelig prosess er vel dette det største minuset.

[gigya src=»http://cdn.tagul.com/cloud.swf» type=»application/x-shockwave-flash» allowscriptaccess=»always» width=»650″ height=»650″ flashvars=»id=55471@1&name=Lommekjent%20kart%20howto»%5D

Klikk på ordet kart ovenfor for å få frem kartet fra turen.

Nå har vi lurt wordpress.com til å vise en iframe for oss og vi kan zoome inn og ut av kartet.

Det kan godt være det finnes enklere metoder vi ikke vet om. Tips oss gjerne i kommentarfeltet under! Trenger du hjelp så sleng inn en kommentar under og husk lenke  til bloggen din slik at vi kan se hva som har gått galt.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s