Lommekjent lanserer skiplanlegger til påskeferien!

Grunnet samarbeidet med skiforeningen har vi foreløpig mest skiløyper rundt Oslo, men også fra mange andre steder i landet takket være data fra Open Street Map

Vi hadde egentlig tenkt å vente med dette til neste år men nå kjører vi på og lanserer skiplanlegger på Lommekjent.no. Vi har lagt inn alle skiforeningens ruter (hele Stor Oslo) og vi har hentet data fra Open Street Map for å få med flest mulig skiløyper til denne sesongen. Det betyr at du kan trykke start og stoppsted også vil skiplanleggeren lage ruten for deg automatisk. Du kan også klikke deg fra hytte til hytte i høyfjellet og trykke «lag rute til opplevelsen» Når du har gjort det kan du som vanlig lagre turen og skrive ut kart og rutebeskrivelse, eksportere GPS sporet eller dele med turvenner.

Vi vil egentlig bare anbefale deg å starte testingen med en gang. Prøv deg frem. Vi vil bare få gi en liten advarsel, det er noen brudd i nettverket som gjør at autorutingen ikke fungerer på alle ruter. Dersom du oppdager brudd i løypen håper vi du kan sende hvor dette skjer, gjerne med et skjermbilde, til mail@lommekjent.no. For å løse slike brudd skifter du fra «følg skiløyper» til «rett linje/off road» i menyen til høyre (se bilde under), også klikker du deg inn på den løypen du skal fortsette på, skifter tilbake til «følg skiløyper» også kan du fortsette autorutingen.

For å kunne planlegge og lagre turer kreves det at du har registrert bruker på Lommekjent.no, det kan du gjøre her. Eller gå rett til Lommekjent for å teste skiplanleggeren

Prøv deg frem og fortell oss gjerne om ting som ikke fungerer som forventet, eller det beste ting du liker! Trykk deg fra hytte til hytte eller finn nye turer og nye muligheter på steder du trodde du kjente godt. Her kan du se turen jeg har laget.

Og enda et tips til slutt, lurer du på om vannene er trygge? Se om du finner oppdatert informasjon på NVEs iskart.
Du kan også lese ismeldingen fra NVE.

3 responses to “Lommekjent lanserer skiplanlegger til påskeferien!

  1. Hei Espen,

    takk for påminnelsen, regnte med den ville komme. Antakeligvis flere også med deg som har tenkt på dette. Ideelt sett burde det vært på plass før vi lanserte. Nå vi hev oss litt rundt for å rekke påsken og få teste systemet og løsningen før vi hadde fått på plass kreditering og synliggjøring av at dataen deles videre. Hadde vi gjort dette etter påske kunne vi like godt ventet til neste år før vi fikk noen brukererfaringer.

    Jeg tror og håper vi vil vise etter påske at vi har tenkt å gjøre dette på en skikkelig måte og ikke være som Apple når de begynner å bruke OSM.. på sikt tror jeg også Lommekjent kan bidra positivt inn i OSM miljøet. For eksempel når vi nå begynner å rydde i rutene for å få dem til å henge skikkelig sammen slik at autoruting fungerer slik det skal.

    • Og jeg regna med at dere visste om det 🙂

      Høres positivt at Lommekjent kan bidra til OSM miljøet. Det er en del hull i koblinga mellom skiløyper så fint om det fikses opp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s