Hunnstadknyken, eller på folkemunnet Knykjen

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Etter en lengre kjøretur fra Oslo hvor lommekjents utsendte hadde hatt høysnue hele veien fra skiltet «Gopollen», passerte vi Røv og inntok Surnadal. En plass som har fostret polfarere, diktere og komponister, men kanskje flest rånere. Før vi visste ordet av det hadde vi gjennomført rånerunden som går fra Midtnorsk HMS senter til kjøpesenteret Amfi.

Vi losjerte oss inn på campingplassen der rommet hadde sin glanstid på 70-tallet. Dusjen var innredet for å komme nærmere innpå naturen med hull i taket. Vi bestemte oss for å ikke sitte inne og beundre interiøret og gikk ut for å sjekke livet.

«Åh, jenter!» var det en som utbrøt da vi tuslet inn i baren på Musters. Etter kort tid hadde vi fått både turforslag og veiforklaringer i bøtter og spann.

Morgenen etter med havregryn i magen kjørte vi til «frustrerte fruers vei». En vei som har fått sitt navn etter middelaldrende kvinners trimrute. Det er mulig å parkere helt i begynnelsen av denne veien, men ønsker man en kortere tur kan man kjøre opp til en bom og parkere der. Et par kilometer og høydemeter spart.

Etter en kort trasking på veien ser man en liten trebru på venstre hånd, derifra kan man følge stien oppover i hyttefeltet i stede for å gå veien. Stien er godt utarbeidet, men regner det er det partier med mye våt myr og gjørme. Det er mange flotte stoppesteder på veien, så ta deg for all del tid til å stoppe og nyte utsikten. Det er slakt oppover og turen bør være lett overkommelig for de fleste.

Toppen er 1072 meter over havet og på en skyfri dag har du utsikt helt til Smøla! Likevel må det understrekes at selv om vi ikke var så heldige med været var det en veldig flott tur- ingen grunn til å utsette turen på grunn av litt ruskevær.

Området har også mange andre flotte turmuligheter som Stringen, Syltnebba eller den høyeste toppen i kommunen Snota- som er en del av Trollheimen.

Sjekk ut turen her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s