Grytbakk – Hardbakk

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Vi kjørte fra Surnadal mot Bæverfjorden og tok av til høyre rett etter brua. Det er litt dårlig skiltet med stedsnavn, men er du på en vei med blå M (møteplasskilt) for hver 20 meter er du på rett spor. Vi parkerte på Brattset. Det er egentlig en vinterparkering, men den funker like bra om sommeren (!). Parkeringen er lett gjenkjennelig, fordi det videre er bomvei.

Det er en liten kilometer på grusvei før man kommer til en gård. Ved en rød låve går det en vei opp til et privat hyttefelt og en vei videre bortover. Her skal du ta av mot hyttefeltet, og på enden ved den siste hytten går rødmerket sti mot Grytbakksetra. Det kan være litt vanskelig å finne den rødmerkede stien. Vi fant den hvertfall ikke umiddelbart, men tar man kompasskurs og går i retningen treffer man den fort. Når den først er funnet er det en flott merket sti hele veien til hytta. Grytbakksetra er en er en gammel seter som smått er tilrettelagt til glede for oss turentusiaster. Hytten har mange sengeplasser og god turistforening standard, selv om man om natten kunne høre en liten skogmus krafse i veggen- dog bare i den eldste delen på setra.  Fra Brattset til Grytbakk tar det en knapp time å gå.

Kvelden ble avsluttet med lapskaus, pannekaker og et slag kort. Da lommekjents utsendte synes kortspillet «Idiot» er litt slemt siden hun alltid taper, ble spillet omdøpt til «Miss Lommekjent». Dessverre orket ingen å spille mer en fem runder og tituleringen ble «Miss Space»..!

Etter yr og tåke dagen før fikk vi endelig opphold til frokost og gikk i vei mot Hardbakkhytta. Endelig litt utsikt! Dette er beskrevet som den flotteste ruten på Fjordruta, med god grunn. På ene siden har man utsikt til Snota og Trollheimen, foran kan man skimte Hjelmen og er man heldig ser man Smøla på andre siden.  Vi tok en kaffepause ved Skorvhattan (765 moh). Herifra er det slakt oppover mot Dyrstolan på (929 moh). Hele turen mellom hyttene tar om lag 5-6 timer.

Det var svært bløtt mange steder og myr i oppoverbakke kan man konkludere med at er ganske glatt! Stien bærer preg av at det ikke er lengesiden snøen gikk, men den er godt merket og lett å gå.

Da vi nærmet oss Hardbakkfjellet kom tåka og tok oss. Så en planlagt lunsj ble byttet ut med banan og sjokolade for så å traske videre mot Hardbakkhytta. Her ser man hytta, noes om er god motivasjon på ferden videre. På veien er det ikke bare utsikt av fjell og daler, men et yrende dyreliv. Lommekjents utsendte sleit med å følge stien da man støkket ryper i hytt og gevær og jaktinstinktet tok overhånd.

Vel fremme på Hardbakkhytta ble det raskt konstatert at det er en av de flotteste turistforeningshyttene vi har besøkt. Hytta er relativt ny, men beliggenheten og den påfølgende utsikten er helt unik! Må sees! Dette er den norske fjellheimens svar på disse feriesydenhusene med basseng som går ut i horisonten.

Dagen etter gikk vi etter kompass skrått nedover dalen og skrådde over foten av Løåfjellet. Videre fulgte vi luftlinjen mot Brattset. En på laget, uten å nevne navn, feil navigerte en smule og lærte hvorfor plassen har «bratt» i navnet. Miss Space velger å tro det var den nye tituleringen som er årsaken bak en slik blemme.

Sjekk ut turen her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s