Rotur ved Imarbu

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Imarbu er den av Fjordrutas hytter som ligger helt ved sjøen. Idyllen ble total da solen endelig strakte hals og tittet ordentlig frem fra skyene for første gang på turen (rett før solnedgang vel og merke, men sol er sol!). Hytta er rustet med fiskeutstyr og veldig flotte båter.  Fra anvist parkeringsplass er det ca 10 min gange til hytta.

Geitbåtene er flotte håndlagde trebåter en kan låne for 30 kr. Båtene er utstyrt med hull i bunnen, slik at vannet skal renne ut når de står på land. På vannet er det veldig dumt med hull båten, derfor bør man fylle disse hullene med «noe». Praktisk nok lå det to trepropper i bunnen av båten som utrolig nok passet fint i hullene.

Vi rodde ut i Imarsundet i god fart og rakk å få både sår muskulatur og træler i hendene før vi ga oss. Så kastet vi ut dorgharpa og satte oss til rette i båten. Det gikk ikke mange minuttene før vi begynte å stille spørsmål ved hvorfor gutter drar på fisketur, det er jo syyykt kjedelig!! Men godt forberedt hadde vi med en oppstiver eller to – noe som fikk oss til å holde ut i enda en stund.

Det ble hverken krabber i teina eller fisk, men bålkos ble det likevel. Middagen ble fortært på berget utenfor hytta i solnedgang og utsikt over Storøra.

Så tilbake til båten. På døren inn til naustet står det svart på hvitt: «Bruk drev til tetning i nugla». Vet du hva et drev er? Ei nugle? Og dagens vits: Hva gjør tre østlandsjenter når det ligger to treplugger i bunnen av båten og man ikke aner hva et drev eller en nugle er?

Uansett, leksa er lært! «Ikkje bruk trepluggar som nugle!». Mulig tegnforklaringer ville vært en ide? Og kanskje det kunne det vært lurt å investere i drev som kunne ligge klar i båten? Til de som fortsatt måtte undre seg: Dette handler altså om en propp man putter i et hull i båten slik at den skal være tett på vannet, men som er lett å ta ut på land slik at båten kan tømmes for vann på land.

Sjekk ut Imarbu her

God tur!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s