Turdirektører og brukere

Lommekjent er en gylden anledning til å dele dine turer og opplevelser med flere. Dermed blir turene mer tilgjengelig for turfolket og de får en lang rekke hjelpemidler til å finne en flott tur og bli kjent i deres distrikt. Lommekjentapplikasjonen har topografiske kart med alle turforslagene tilgjengeliggjort. I tillegg får brukerne via appen navigasjon til turen i kartet, kompass navigasjon, tilgang på egneturer og muligheten til å lage tur selv i applikasjonen. Se mer om hva Lommekjent er her.

Her får du hjelp til:

  1. Hvordan finner du en tur?
  2. Hvordan lage tur på web?
  3. Hvordan lage tur med appen?
  4. Hvordan legge inn en tur med gps?
  5. Hvordan du kan knytte interaktivt kartbilde eller høydeprofil til din blogg?
  6. Hvordan kan din blogg bli profilert gjennom lommekjent?

Dersom deres distrikt bidrar med mer enn 20 turer, sponser vi med et premiumabonnement.

Hvordan finner du en tur?

Trenger du inspirasjon på hvor neste tur skal gå? Enten det er i nærheten av hytta, hjemme eller eller på en kjent destinasjon? Da trenger du ikke være lommekjent fra før, du kan bli det ved noen tastetrykk. Her kan du søke på destinasjoner, topper, innfallsporter, og opplevelser for å finne turer som passer for deg. Du skal finne turer som passer som helgeturer, søndagsturer, dagsturer eller en familievennlige tur. Gå, sykle eller gå på ski? Du finner det på Lommekjent.no

Hvordan lage tur på lommekjent.no?

Finner du ikke turen du er ute etter? Kan du tegne turen selv i Lommekjent.no.

Logg deg inn med bruker og gå gjennom knappen «lag tur». Her kan du velge alternativet som passer; om du skal lage tur på sti, vei eller skiløype, når det er valgt kommer du videre til kartet.

Søk opp startpunkt for turen og trykk deg frem i kartet på sti-nettet. Finnes det ingen sti der turen din går kan du følge rett linje offroad- den tar deg der du selv vil. Husk å legge til POIer med bilder langs veien for å gjøre turen mer interessant for andre.

Du kan også velge <fra> og <til> og med vår autorutingsfunksjon, da lages turen automatisk for deg i skikkelige turkart. Du kan legge til ulike opplevelser underveis, både egne, eller opplevelser andre har lagt inn i Lommekjent. Ute etter en fin bålplass? Eller badeplass? Kanskje et fiskevann? Legg det til turen din!

Først ved å trykke på «lagre tur» får du muligheten til å skrive inn navn på turen og legge til beskrivelse og bilder. Her kan du også velge om du vil at turen skal være offentlig eller privat.

Hvordan lage en tur med appen?

Last ned Lommekjentappen for Iphone eller Android via Appstore eller Google play. Etter at du har logget inn med bruker id kan du enkelt trykke på knappen lag tur og sette den som «ferdig» når turen er gått. Da får du opp alternativer som å sette navn på turen, gi en liten beskrivelse og om du vil dele turen med andre via Facebook.

Hvordan legge inn en tur med gps?

Det vanskeligste her er å huske å skru gpsen på når du går på tur og skru den av etterpå. Man kobler gpsen enkelt til pc, logger inn i lommekjent og kan overføre filene slik. Erfaring sier at når man går på tur tar man diverse avstikkere som ikke trenger å være med når man legger inn turen.

Det kan da være lurt å laste ned Garmins BaseCamp program som er et program der man kan «vaske» gpx filen og legge inn et rent spor i lommekjent. Hvordan man bruker BaseCamp er kanskje ikke like intuitivt som Lommekjent.no, men det skal være godt forklart av Garmin.

Hvordan kan du knytte et interaktivt kartbilde eller høydeprofil til din blogg?

Ønsker man å benytte kartet på egen nettside trykker du på detaljer/funksjoner. Her kommer det opp flere alternativer;

Trykker du på «bygg inn for blogg, forum etc» får du opp noe slikt:

En iframe-kode kan du putte direkte inn på bloggen/websiden i en html editor.

Eksempel fra skituren.no;

Her er kartet interaktivt og brukeren kan selv panorere rundt i kartet.

Trykker du på «kartbilde» eller «høydeprofil» vil du få opp en link. Linken går direkte til skjermbildet.

Kartbilde: http://www.lommekjent.no/turer/854066/full.png

Høydeprofil: http://www.lommekjent.no/turer/854066/elevation_profile

Hvordan kan din blogg bli profilert gjennom lommekjent?

Det er fullt mulig å få profilering gjennom lommekjent. Men da må du vise at du fortjener det. Vi satser på et nettverk av gode turfolk og de som bidrar med turer hos oss hjelper vi så godt vi kan. Men husk at det er fort gjort å glemmes når det er mange om beinet, så da må du ikke bare være en aktiv bidragsyter, men også gi oss en lyd i ny og ne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s