Nå kommer vinteren

For de som leser nyheter, spesielt snørelaterte nyheter, har vi fått vite at det på torsdag kommer uhorvelige mengder snø. Lommekjent har i den forbindelse forberedt seg grundig. Skiene er på tross av usikre føreforhold allerede satt frem, skidressen ligger klar i gangen og skiskoene er fastsnørt på beina hele tiden, just in case.

Ok, ikke riktig så ille, men vi gleder oss! Derfor har vi tatt frem noen gode skiturer på overkommelig lengde med forskjellige innfallsporter til Nordmarka. Det er ofte løypene som går på skogsbilveier som blir preparert først og det har vi tatt høyde for.

Først ut er en rundtur rundt Sagåsen, eller Turtemarka om du vil. Her kan man raste ved flotte Fagervann og enda komme seg hjem før det blir mørkt. (http://www.lommekjent.no/ruter/1772502)
Om man tar bussen eller bilen enda lenger innover Maridalen til Skar, kan man stabbe opp langs Skarselva og kanskje ta en tur innom Fagervann fra den siden i stede. Det er ikke sikkert den løypen er preparert så tidlig, så da er skogsbilveien fin å ha. (http://www.lommekjent.no/ruter/1772500)
Det er mange som starter turen fra Songsvann og tar den gamle vanlige traseen opp til Ullevålseter og ned igjen. MEN det går an å gå en annen vei. Rundtur i Skjervenmarka har jeg kalt den. Det er en flott skitur og en flott gåtur om ikke snøen har lagt seg. Den går i variert terreng, både inni skog, på åpne sletter, bakker opp og ned og et stykke går langs elva også. Har man likevel lyst til å ta seg en bolle er det fullt mulig å titte innom Ullevålseter på vei hjem. (http://www.lommekjent.no/ruter/1772499)
En annen flott innfallsport er Kolsås, eller bak Årvollåsen. Her går det lysløype innover langs Linderudåsen og helt til Solemskogen om man vil. Jeg har valgt ut en liten trase som går rundt Revlikollen, men her er det mange muligheter! (http://www.lommekjent.no/ruter/1772501)
Vil man ha en liten kjøretur så kan man ta turen til Damtjern og gå innover mot Løvlia. Dette var et yndet turmål, spesielt på grunn av Lauvliabollene som var store som fjell! Bollene er ikke like store og ikke like gode, men turen er like flott for det!(http://www.lommekjent.no/ruter/1772497)
Av en eller annen grunn er ugler blitt veldig på moten. Vel, hvorfor ikke gå til Ugla på ski? Hvis man kjører forbi Ringkollen til Jonsetangen går det en flott løype innover mot Uglasetra. Her kan man også gå en runde rundt et tjern på veien tilbake. (http://www.lommekjent.no/ruter/1772494)

God skitur!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s