Høgevarde, Norges nest beste utsikt!

Høgevardetoppen ligger 1459 meter over havet og kan på en klar dag skilte med Norges nest beste utsikt på hele 40 000 km².  Bare Gaustadtoppen slår dette. Høgevarde er den nest høyeste toppen på Noefjell. Gråfjell (1468 moh) er litt høyere.
Det er mange veier til Mekka, og det er mange veier til Høgevarde. Turen til Høgevarde kan starte på Sandvassetra, Toveseter, Tempelseter, Norefjell og mange andre plasser. Det er stort sett greit å parkere bil de fleste stedene, værre er det å komme seg frem med kollektivtransport- da må man regne med å gå et godt stykke.
Jeg valgte å starte turen ved Norefjell Quality. Her går det fin opparbeidet natursti et stykke før man tar av oppover fjellskrenten mot Norefjellryggen. Før man er kommet over tregrensa er terrenget preget av mye våt myr og gjørme. Fottøy bør være hakket hvassere enn joggesko dersom man ikke har ønske om å bli våt.
Stien er forøvrig godt merket, godt opparbeidet og lett stigning gjør det lett å gå. Oppe på Norefjellryggen er det motorvei hele veien til Høgevardehytta, en turistforening hytte som ligger rett ved toppen.

Ved Høgevardtjenn nedenfor hytta er det en dyregrav, tidligere brukt til å fange reinsdyr i. For reinsdyr er det her. Massevis! Reinsdyrene regnes som villrein, men stammer fra tamreindrift som opphørte på 1960-tallet. Dette gjør at de er lite sky og man kan komme tett innpå dyrene. Som da lommekjents utsendte satt i solveggen ved Høgevardehytten hvorpå reinsflokken bestemte seg for å holde henne med selskap.

Stien fra Høgevarde til Toveseter inneholder flere dyregraver og buestillinger. En tur innom Gråfjell anbefales om du går denne veien.

Veien tilbake kan du følge den fantastiske Norefjellryggen hele veien ned til skisenteret.

God tur!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s