Anbefalinger fra Turdirektørene

Foto: Kjetill Moberg © Kjetill Moberg

Foto: Kjetill Moberg © Kjetill Moberg

I sommer har Lommekjent hatt flere flotte turdirektører vandrende rundt i vårt ganske land og laget fantastiske turer for oss. De har også fått testet om Columbia Sportswears turtøy holder mål. De har nå valgt ut et knippe turer som de ønsker å dele.

Karoline   Jensen
karoline.jensen@geoinsight.no
Publisert 04.09.2013   14.20
Oppdatert 16.10.2013   11.27

Det er ikke få turer som har blitt produsert av våre turdirektører denne sommeren. Det er et bredt spekter av folk og turer. Noe for enhver smak.

Vår egen turdirektørcowboy holder til mellom Molde og Kristiansund. Han har Elvadilten som er en fantastisk tur for småbarnsfamilier. En kort og spennende tur for de minste som han mener ikke er så lett å finne uten lommekjent.

Strekningen Kristiansund og Molde er spesielt kjent for Atlanterhavsveien, men hvorfor ikke nyte utsikten til veien fra en topp? Olavsbu er en fantastisk tur helt ute på kysten. Den passer for alle. Den er kort og lett. Gode stier, godt merket og fantastisk utsikt over Atlanterhavsveien og hustadvika.

Tarløysa er en tur nærmere Romsdalsalpene. Her kommer du godt over 1000 meter, det mye steinur på veien opp så den er litt mer krevende. Men Helge Nortun lover fantastisk utsikt utsikt både til romsdalen og til kysten. Det er også en flott tur for nedoverski på vinterstid.

Ønsker man noe enda mer krevende anbefaler Nortun en tur til Luten eller Julaksla. Luten er en lang fjelltur for den fjellvante som krever gode sko og ekstra matpakke. Julaksla er kortere, men har en del meget bratte felt med klyving. En fantastisk røff natur med en nydelig utsikt 360 grader.

Vår selvutnevnte asfaltsliter Kjetill Moberg har lagt mange mil bak seg på sykkelen. Og flere skal det bli.Han planlegger å gå strekningen Horten-Bergen og sykle tilbake. Men innen den tid anbefaler han blant annet en tur på dresin fra Veggeli eller en sykkeltur mellom Horten og Åsgaardstrand.

Berit Elvestad gjør Dovreskogen Lommekjent og anbefaler turer blandt annet til Aboret, Vardhøa rundt og en rundtur på Dovreskogen.

I helene på Lars Monsen finner vi Aleksander Carlsen. Han anbefaler en tur til Inga-Leden hvor man på veien kan lære både om Tittut og Kapteinbraaten. Han er også en kløpper på å finne fine fiskeplasser blandt annet Mattisplassen eller Honningen.

Johnny Pive koser seg på Bletoppen med hunden. Han anbefaler også en tur på Gaustadtoppen og Besseggen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s