Lommekjent i løypa!

Foto: Lommekjent © Lommekjent

Foto: Lommekjent © Lommekjent

Greit, så har ikke snøen kommet alle steder enda, men er du av de som har tenkt deg ut på ski i vinter kan lommekjent hvertfall hjelpe deg med turen. Lommekjent har en egen skiturplanlegger!

I samarbeid med Skiforeningen har Lommekjent lagt inn ALLE skiløyper i kartet, slik at det skal bli enkelt for deg å finne frem. Er du medlem i Skiforeningen kan du gjennom Skiforeningen sine sider se preppestatus. Da er du sikret å vite hvilke løyper som er kjørt opp, hvordan forholdene er og kan planlegge turen deretter. Så kan du lagre turen gjennom Lommekjent og gjøre noe så snedig som å ta med deg turen på telefonen. Smart, ikke sant?

Skiforeningens løypenett går helt fra Moss til Gjøvik, men det finnes selvfølgelig flere alternativer. Resten av skiløypene i Norge kommer fra OpenStreetMap, som er et fritt og åpent løypenett, laget av frivillige. Det jobbes kontinuerlig med å oppdatere dette. Dette betyr at du blir lommekjent, også om vinteren. Du kan lage turen ved å velge startpunkt og stoppunkt- så vil skiplanleggeren gjøre resten.

Det er to alternativer når du skal plotte inn ruten; den korteste eller den anbefalte. Disse er ikke alltid sammenfallende. En grunn til det kan være at den korteste ruten går over vann. På grunn av varierende sikkerhet på disse løypene, vektes samtlige løyper rundt vann høyere enn de som går over. Når skituren er plottet inn kan du som vanlig lagre turen, skrive ut kart og rutebeskrivelse, eksportere GPS sporet eller ta med deg hele sulamitten på en snedig app i lomma.

Er det ikke lagt inn skiløype der du går? Så hjelp oss gjerne og legg inn din tur! For å planlegge og lagre turer kreves det at du er registrert bruker på Lommekjent.no, registrer deg her.

Prøv deg frem og gi oss gjerne ros og ris.

Lurer du på om vannene er trygge kan du få oppdatert informasjon på NVEs iskart.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s