Lommekjent- også på ski

iStock_000012056821Medium

Gålå, Sjusjøen, Alvdal, Hemsedal med fler kan allerede skilte med preparerte langrennsløyper. Ved hjelp av en knapp som kalles «skiløyper» får du oversikt over løypenettet gjennom lommekjent.no. Vil du gå litt utenom allfarvei kan du gå din egen løype og finne både frem og tilbake ved hjelp av lommekjent.no.

Mange har drømt om skisesongen siden påsken i fjor. Selv om man nok en stund til fremover må belage seg på småjogg med skistaver eller rulleski rundt Nordmarka, har et snøteppe lagt seg i høyden i innlandet. Så selv om kveldsturen etter jobb er et stykke unna, er det vei i vellinga til å planlegge en helgetur på ski. Skiforeningen.no kan gi deg de siste oppdateringene på preparerte løyper. På lommekjent kan du finne både tur og inspirasjon. Du kan lage turen ved å velge startpunkt og stoppunkt- så vil skiplanleggeren gjøre resten. I tillegg kan du få hjelp til å finne frem til start.

Det er to alternativer når du skal plotte inn ruten; den korteste eller den anbefalte. Disse er ikke alltid sammenfallende. En grunn til det kan være at den korteste ruten går over vann. På grunn av varierende sikkerhet på disse løypene, vektes samtlige løyper rundt vann høyere enn de som går over. Og sånn at det er hevet over en hver tvil, i skrivende stund er dette umulig så fremt det ikke er snakk om vannski eller Jesus. Når skituren er plottet inn kan du som vanlig lagre turen, skrive ut kart og rutebeskrivelse, eksportere GPS sporet eller ta med deg hele sulamitten på en snedig app i lomma.

Er det ikke lagt inn skiløype der du går? Så hjelp oss gjerne og legg inn din tur! For å planlegge og lagre turer kreves det at du er registrert bruker på Lommekjent.no, registrer deg her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s