Noen høstturtips

Foto: Elisabeth Kotsbak © Karoline R. Jensen

Foto: Elisabeth Kotsbak © Karoline R. Jensen

Det er for mange fortsatt varmt i været og solen skinner, men den skarpe snerten i lufta har begynt å ta tak. Høsten er på vei igjen, og snart er det høstferie. Hvorfor ikke gjøre denne høstferien til en aktiv turferie? Det er få ting som er så flott som høstfjellet i gult, orange og rødt.

Karoline   Jensen
karoline.jensen@geoinsight.no
Publisert 11.09.2013   15.03
Oppdatert 16.10.2013   11.28

Våre turdirektører kommer stadig med nye turer, og vi har samlet et knippe som tips. Hvis du heller vil søke opp turer i ditt nærområde kan du gå inn på lommekjent.no og søke opp turer der du er.

Masitoppen er en nydelig liten tur hvis man er i området rundt Evje. Den har to ruter og du kan velge å gå den korte/lange eller ta løypa som en rundtur. På toppen av Masi møtte turdirektør Mia-Marlena Nordstokke en meget hyggelig og sporty kvinne ved navn Mette Eriksen. Hun er 71år og går turen til Masi nesten daglig. I 2012 gikk hun 300 ganger til toppen! Mette forteller at turen er blitt til av en go`gjeng som stadig er på fjellet- derfor har også toppen fått navn «Masi». På toppen finner du ei «bu» som er blitt satt opp av denne gjengen og sponset av kommunen. Her er det sang og morro hver Søndag i advendt. Stiene på turen er fine, takket være Mette og hennes venner. De holder orden og rydder stiene! Skriv gjerne en hilsen i gjesteboka.En tur til Ørnefjell kan også anbefales.

Vår svært aktive turdirektør Irene Aunaas kan anbefale en tur til Kletten. Hun lover flott utsikt over Savalen. Litt sydvest skimtes Rondane massivet. Mot sydøst kan Tronfjellet med sine 1666 moh. sees hvis det ikke er skyer i det området som det har lett for å være.

Eller så kan man gå til Hevillen. En tur på ca 5 timer, men har man med seg unger så man beregne noe lenger tid. Dette er og skal være en tur som er egnet for barn, men ikke for barn som ikke er vant til å gå lengre turer i skogen. Hevillen ligger på 412 moh. og det ligger i Malvikmarka. Det spesielle med denne toppen er at man kan stå bokstavelig talt i fire kommuner samtidig – Trondheim, Klæbu, Selbu og Malvik.

Hun anbefaler også en avslappende tur til Snausjøvola. En topptur uten at du føler at du går en topptur for å komme deg hit. Plutselig finner du varden og restene etter det trigonometriske punktet.

Irene har også gått Brå-løypa. Det er en tur på ca 5 km. Den ble utviklet i 2006 og etablert av Oddvar Brå, og dette er en testløype som gir gode indikatorer på fysisk kapasitet, men ikke bli skremt. Dette er en løype som passer alle mennesker i alle aldre, og i form. Her kan du enten gå, sykle eller løpe/jogge. En flott tur uansett! Hvorfor ikke gå i fotsporene til han som brakk staven?

Lille Fånefjell ligger 26 km fra Evje sentrum. Her har turdirektør Mia-Marlena Nordstokke vært og hun anbefaler alle å ta turen opp trappene ved parkeringsplassen og følge gamle «postveien» fra 1870 årene opp kleiva. Etter et stykke med traktorvei tar du stien til venstre ut til utsiktspunkt (skilt rasteplass). Flere informasjonsskilt på turen gir deg et bilde av hvordan det var «før i tia». Og skal vi tro turdirektøren er det en veldig fin tur og nydelig utsikt på Toppen!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s