Turtips i Akershus

Foto: ©Fredrik Rødland - http://rodland.no © ©Fredrik Rødland - http://rodland.no

Foto: ©Fredrik Rødland – http://rodland.no © ©Fredrik Rødland – http://rodland.no

God Morgen Norges Mitt Norge tar denne uken turen til Akershus. Akershus har nærmere 3000 innsjøer og dermed en god del badeplasser. Synes du det er for kaldt med et bad? Vel da kan fylket by på en haug av skiturer også. Vi har samlet et knippe turer fra lommekjent.no.

Akershus høyeste topp, Fjellsjøkampen, ligger i Hurdal og rager hele 812 meter over havet. På toppen av Fjellsjøkampen er det bygget et utkikkstårn. På utkikk i klart vær kan man se både Gaustatoppen, Rondane og Jotunheimen. Det er flere innfallsporter til denne utkikksposten, men nærmeste er Gjødningsætra. Akershus grensen går helt opp mot Skreifjella og Skreikampen. Hva med en liten skitur eller to i området? Eller Tisjøløypa litt lenger sør?

Ask er betegnelsen eller navnet på urmannen i den norrøne mytologien, men også en liten plass i Akershus. Her er det også flotte turområder som en tur rundt skytterbanen ved Kniplia. Er du interessert i en litt lengre tur kan det kanskje friste med en rundtur mellom hyttene i området? Her er en tur som går innom både Spikertjernhytta og Busterudvangen. Eller kanskje skiforeningen kan friste med en liten tur over Harasletta?

Fetsund. Ja, hva kan man si annet enn at det ligger i en Fet kommune? Et gammelt tømmersorteringsanlegg fra 1861, som nå er et nasjonalt kulturminne eller Nord-Europas største innlandsdelta? Også flere flotte turer! Heiavannet rundt kan være en fin liten søndagstur, men vil man gå litt lenger kan det være ganske flott å gå over Kukollen også. Litt lenger opp langs Glomma kan vi friste med en passe lang runde rundt Kjernsmoen.

Oppegård kan skilte med flotte friområder ved fjorden som Ingierstrand og hjemstedet til Roald Amundsen. Hva med en tur på Den Fredrikshaldske Kongevei? Eller en skitur mellom Fløysbonn og Kloppa? Her er det selvfølgelig flere flotte skitraseer å velge blant. En liten rusletur til Tårnåsen eller en lengre sykkeltur mot storbyen.

Nå som kulden setter inn for fullt kan man tenke tilbake på Vollen i Asker, et knutepunkt for isindustrien. Og da tenker man ikke på iskrem, men isblokker som man fraktet med skuter og dampbåter til blant annet England som brukte isen til å kjøle ned fisk og andre råvarer. Roald Amundsens polarskip «Maud» og flere andre kjente skip ble bygget her. Området har også plass til en tur og to. En skitur over Gullheia, Eidsletta eller over Vardåsen. Eller kanskje en liten tur opp i skogen i Kjekstadmarka?

Mangler det en tur eller ti der du pleier å gå? Lag en tur på lommekjent.no da vel!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s