Turtips i Buskerud

Foto: Elisabeth Kotsbak © Elisabeth Kotsbak

Foto: Elisabeth Kotsbak © Elisabeth Kotsbak

I forrige uke tok Mitt Norge for seg Buskerud. At Buskerud er et lite stykke Norge er det ingen tvil om. Et fantastisk fylke med variert natur. Alt fra fjell og skog, til sjø og vann. Fra Lommekjent.no har vi funnet frem noen flotte turer i Buskerud.

Mørkgonga er en av de mest spektakulære turene i Hole kommune. Selve Mørkgonga er en smal kløft som skjærer gjennom åssiden på vei opp mot Gyrihaugen. Det er ganske bratt, men det er satt inn kjetting som man kan holde seg i for å klyve oppover. Før man følger stien videre til Migartjenn eller Gyrihaugen bør man unne seg en svipp til høyre rett etter Mørkgonga for å nyte utsikten og kjenne litt på hvor bratt det faktisk er.

I Ål er det også mange turmuligheter. Hva med Røggjin eller Holmevassnatten? Holmevassnatten er en koselig rundtur gjennom variert landskap. Gammel fjellbjørk er helt overvokst med sort lav og skogbunnen er dekket av frodig gress noe som gir en trollsk stemning.

Midt mellom Hallingdal og Numedal ligger Høgevarde.Turen til Høgevarde kan starte på Sandvassetra, Toveseter, Tempelseter, Norefjell og mange andre plasser. Høgevardetoppen ligger 1459 meter over havet og kan på en klar dag skilte med Norges nest beste utsikt på hele 40 000 km². Bare Gaustatoppen slår dette. Høgevarde er den nest høyeste toppen på Norefjell. Gråfjell er litt høyere.

Bukollen ligger helt sør i det sagnomsuste naturreservatet Vassfaret, ikke så langt unna Flå i Hallingdal. Fjellet er 1120 moh. Området er fra tidligere tider kjent som bjørnerikt med flere kjente bjørnehi. Sist gang det ble skutt bjørn i området var i 1956, men lokalkjente opplyser at det senest i fjor ble sett bjørn her. Lister du deg stilt på tå, kan du være heldig å få et blikk av bamsefar…

Eller hvorfor ikke en tur opp Kjøsterudjuvet til Gamledammen? Eller opp i utkikstårnet ved Risdalsåsen? Kanskje vet du om flere flotte turer som enda ikke er å finne på lommekjent.no? Så legg den ut da vel.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s