Turtips i Møre&Romsdal

Foto: Karoline R. Jensen © Karoline R. Jensen

Foto: Karoline R. Jensen © Karoline R. Jensen

Denne uken går turen til det ville og utemmede fylket Møre & Romsdal. I Mitt Norge avstemningen gikk seieren til Smøla, der har selvfølgelig Lommekjent også vært. I tillegg til skjærgårdsidyll på Smøla kan Møre & Romsdal by på spektakulære fjelltopper, dype daler og lange fjordarmer som vi har samlet et knippe turer fra.

Mange kjenner kanskje Smøla gjennom 71 grader Nords sykkeltur og klatring i vindmølleparken? Eller gjennom Truls Paulsens evinnelige kjærlighet til tv-programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». -Er det på Smøla? Er det på Smøla? Vel, ja det er på Smøla man kan oppleve en forblåst perle med små idylliske hus, vill og våt natur, vindmøllepark, øya Kuli og 5000 andre små øyer og skjær, verdens største klesklype og Latræva.

Nord for Kristiansund har turistforeningen gjort en kjempejobb med hytter langs idylliske Fjordruta. Fjordruta går fra vannkanten til noen flotte topper og ned igjen på Halsa og Aure. Turene her går fra hytte til hytte, men kan lett gjøres om til dagsturer. Her kan man blandt annet besøke Imarbu ved sjøen, med muligheter for å leie en håndlaget trebåt for 20 kr. NB! Husk nugle! Eller man kan gå fra den gamle seteren Grytbakk til den desidert flotteste turistforeninghytten en garva Fjellfant har besøkt- Hardbakk.

Surnadal kan by på små topper som Knykjen, Strengen, Nordviksula, Svinvika og et steinkast lenger inn i landet ligger den minst like fantastiske Trollheimen med blant annet Innerdalstårnet.

Men fylket har flere fjellområder å by på. Sunnmørsalpene kan skilte med Slogen, Kvitegga, Lidalsnipa eller Hornindalsrokken og Tafjordfjella med et veletablert nettverk av røde stier gjennom turistforeningen. Ja alternativene er rett og slett så mange og flotte at det ikke finnes noen god unnskyldning for å la vær å begi seg ut på tur!

Dersom man heller vil ha en spasertur i vakre Ålesund er det selvfølgelig ikke noe i veien med det.

Etter helgens Hødd eskapader er det kanskje noen som ønsker å ta turen til vakre Hareid? Hva med Hasundhornet eller Ulsteindalen?Temperaturen gjør det antakelig litt kaldt å fiske på Kvitneset, men øya har mange flotte turer å by på. Hva med en topptur til Melshornet?

Lommekjent.no har mange flere turer i Møre&Romsdal, men husk at du også kan lage din egen tur her.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s