Turtips i Nord-Trøndelag

Foto: Karoline R. Jensen © Karoline R. Jensen

Denne uken skal God Morgen Norges Mitt til Nord-Trøndelag. Nord-Trøndelag befinner seg omtrent midt i vårt langstrakte land og har i tillegg til en lang og flott kystlinje både fjell og daler å by på. Vi har samlet et knippe turer fra lommekjent.no.

 
Foto: Karoline R. Jensen © Karoline R. Jensen

Ute i Trondheimsfjorden ligger Frosta. Frosta har fått tilnavnet «Trondheims kjøkkenhage» fordi plassen har en betydelig potet- og grønnsaksproduksjon. Ikke minst kjenner du kanskje til Norges eldste lagting? Frostatinget? Det hadde sitt høysete her. Her kan det være fint med en liten spasertur langs kyststripen eller kanskje en rundtur på Tautra? Tautra er for øvrig kjent for restene av et romersk-katolsk kloster. Deler av Tautra er naturreservat og fuglefredningsområde. Kanskje en tur langs steinbruddet i skaret mellom Sotjønna og Skardtjønna frister mer denne gangen? eller en tur opp Forbordsfjellet?

Er man litt lenger nord, ved Inderøy, kan det kanskje friste med en rundtur på Kvistadvåttan? Eller en tur innom «hjorteparken»?

Ved Steinkjer kan vi friste med en tur opp til Offenåsen eller Løysmundhatten et lite stykke nærmere svenskegrensa. Løysmundhatten er Verdals høyeste fjelltopp. Den ligger i Skjækerfjella, og er en av flere topper i en rekke, på grensa mellom Verdal og Snåsa. På ski kan du nå toppen på en dagstur fra Vera, men til fots bør du regne med 2 dagers tur.

Strætasfjellet i Stjørdal strekker seg 462 moh. Et frittliggende sted du kan skue vidt omkring! Det er ingen sak å komme dit og flere alternative innfallsporter. Her er en liten snutt vi fant på youtube fra gamle Ingeniørveien via Strætasfjellet.

Hva med en topptur opp Grøndalsfjellet eller bli den første til å lage en tur opp Store Tromsfjellet? Det går også an å følge Namsen et stykke, det være seg til fots eller på sykkel. En tur starter ved Åsmulfoss og følger Namsen utover til Aunfoss.
Gjennom skoger med elg og bjørn, og flott kulturlandskap med beitedyr.

Med utgangspunkt i Namsos kan man ta flere flotte dagsturer. Det høyeste fjellet i Namsos kommune er Hemnafjellet på grensen mot Namdalseid kommune. Rundt Namsos by ligger mange topper, som byfjellet Bjørumsklompen, Svartfjellet, Vattafjellet, Dugurdsmålsfjellet og Strandafjellet. en rask tur opp Dugurdsmålsfjellet eller Kvatningfjellet. En topptur på Dugurdsmålsfjellet gir fin utsikt over Namsos by og store deler av Namsos kommune. Det her går også en driftsvei på baksiden, som det fint går an å sykle.

Ved Verdal og Levanger har SykkelStien lagt ut flere fine sykkelturer med beskrivelser. Selv om det er sent i sesongen rekker man kanskje en tur til?

Har du en tur du vil dele med oss?

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s