Turtips i Vestfold

Foto: Aleksander Istad © Aleksander Istad

Foto: Aleksander Istad © Aleksander Istad

God Morgen Norges Mitt Norge tar denne uken turen til Vestfold. Vestfold er et variert turfylke med både land og strand. Over halvparten av fylket er dekket med skog, ikke minst har fylket en fantastisk skjærgård som er svært øyrik. Vi har samlet et knippe turer fra lommekjent.no.

For de som samler fylkestopper kan en tur til Skibergfjellet anbefales. Dette er den høyeste toppen i Vestfold, og ruver på 3. plass av laveste fylkestopper på landsbasis. På toppen finner man en åttekantet granittstein fra 1877, steinen ble oppført som et trigonometrisk punkt. Fra toppen har man utsikt over Oslofjorden og Færder fyr. Er det fint vær kan man se Tryvannstårnet og helt til Norefjell.

Ikke minst vil lommekjent.no anbefale en tur på Ruketuten. Navnet i seg selv er verdt turen, men det er også en flott topp med utsikt på alle kanter. Du kan velge mellom rød og blå løype, begge går til samme mål (1 t). Rød løype er den gamle stien til brannvakta. Det er også mulig å gå videre fra toppen og mot Borgen-Raubergkastet for de som ønsker en lengre runde og flere innskrivninger.

Fra Svarstad Skisenter er det mange turmuligheter som blant annet Aschjemåsen, Rognestulen, Oppsalfjellet eller inn til Svartangen.

En spasertur på vakre Hvasser, langs sjøkanten i Nevlunghavn eller områdene rundt Helgeroa kan også anbefales på det varmeste. Dog blest og kaldt vær kan gjøre turen i det kaldeste laget om man ikke er godt kledt.

Har du flere fine turer i Vestfold, så legg de ut på lommekjent.no davel!

God tur.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s