Turtips til høstferien

Foto: Karoline R. Jensen © Karoline R. Jensen

Foto: Karoline R. Jensen © Karoline R. Jensen

Så var det Vestlandet og Trøndelagens tur for høstferie. Hvor skal man gjøre av seg? Fårikålen er konsumert og man vil helst slippe å rake løv i hagen. Barna går i veien og fruen må luftes- løsningen? Ut på tur. Lommekjent.no har turforslagene.

Telemark:

Hva med en tur til kragerøskjærgårdens perle Jomfruland? Ta ferge eller taxibåt fra Kragerø og hopp av ved Tårnbrygga. Til fots kan du få med deg både Gallerier, en tur opp til det gamle fyrtårnet, eikeskogen eller rullesteinstranden.

Hordaland:

Eller kanskje en lengre dagstur i omegn Bergen? Her er det mange flotte turer å velge mellom, men kanskje en topptur til Hausdalshorga, Løvstakken eller Stoltzen kan friste? Opp Hausdalshorga er det for øvrig ingen sti, men GPS-tracket til turen kan lastes ned her.

Sogn & Fjordane:

I vakre Sogn & Fjordane er det mange flotte turer å velge blandt. En tur langs hesteryggen kan være en fin tur. Og da mener vi ikke ridende på hest, men Hesten. Hesten er en markert, tydelig hammer (rygg) ut fra østsiden av ryggen mellom Veitastrondvatnet og Jostedalen. Det er en spenstig tur hvor store deler av ruten går utenfor merket sti, men turmålet rettferdiggjør så absolutt dette! GPS-tracket kan lastes ned her.

Trøndelag:

Søker du turer i nærheten av Trondheim? Et alternativ er strekningen mellom Kobberdammen og Gråkollen. Turen går på godt utarbeidet grusvei og sti med litt myrete terreng. Gråkollen troner i terrenget med sine kupler. Et kjennemerke som har holdt hvermannsen på rett spor i årtider.

Hedmark:

Hva med en annerledes svensketur kombinert med audiens på slottet? Vel, det kan man få om man tar en avstikker fra Trysil og følger stien skiltet Alterringen oppover fjellsiden. Alterringen er en steinformasjon som ser ut som en alterring, og slottet- altså toppen- befinner seg et par hundre meter bak denne. Stien her kan være vanskelig å finne, så last ned GPS-track her så du ikke havner på villspor. Trysil har for øvrig mange flere turer å by på, se her.

Møre & Romsdal:

Møre er kjent for sin ville fjellnatur, men det er også mulig med mindre ville turer i dette landskapet. Kanskje en byvandring i Ålesund kan friste? Hvis ikke er det haugevis av alternativer her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s